Non Prep viniri

Kažu da je, kada prvi put vidite neku osobu, potreban samo delić sekunde da o njoj steknete mišljenje, a dokazano je da osmeh ima dominantnu ulogu kada je u pitanju taj prvi utisak koji ostavljamo.

Godinama su pacijenti morali da žive sa mogućnošću ispravljanja zuba ali ne i korekcije pozicije, veličine i boje, osim ako se ne podvrgnu invazivnoj metodi brušenja zuba.

Ali sada, vreme je za prvi utisak koji ostavljaju NON-PREP VINIRI - fasete koje se postavljaju na zub bez brušenja, za koje smo sigurni da će Vam izmamiti osmeh!

Napredni vezivni materijali omogućavaju stomatologu da na površinu zuba postavi finu restaurativnu non-prep vinir ili fasetu minimalne debljine koja neće biti oštećena svakodnevnom funkcijom vilice i sve to sa minimum ili veoma malo pripreme zuba. Dakle, ako niste zadovoljni osmehom što vam je majka priroda dala možete se odlučiti za potpuni preobražaj koji podrazumeva boju, oblik i položaj zuba, jer VINIRI BEZ BRUŠENJA mogu da koriguju sve to!.

U čemu je dakle glavna razlika a samim tim i prednost ove nove tehnologije?

Za početak, fasete bez brušenja su napravljene od mnogo tanje ali čvršće legure porcelana i glavna prednost u odnosu na klasične porcelanske fasete je što se zubi ne bruse, pa se porcelanska ljuspica lepi direktno na zub, što obezbeđuje jaku vezu i trajnost. U slučaju da je prirema potrebna u pitanju su minimalne korekcije za koje čak ne treba anestezija, jer su izuzetno površinske što znači da se gleđ ne dira i da struktura zuba ostaje netaknuta.