Zubna protetika

SAVREMENI SUPERHEROJ U STOMATOLOGIJI

Da li je to kompjuter? Da li je to mašina? Ne, to je Wieland Zenotec Select!

Ili tačnije, super nova tehnologija u stomatologiji koja čini da sve prethodne izgledaju nedoraslo zadatku kada su Vaši zubi u pitanju!

Kao što to uvek biva, priča o ovom superheroju počinje u domenu virtualnog, ali vrlo brzo se materijalizuje u veoma opipljivu realnost koju u ovom slučaju predstavlja napredna CAD/CAM tehnologija (computer-aided design/computer-aided manufacturing), gde se dizajn i proizvodnja zubne protetike (krunice, fasete, mostovi, implanti i ostalo) unapređuje i usavršava pomoću komjutera.

Pri konvencionalnim metodama izrade protetike, pacijent je dobijao privremenu zamenu za zube i čekao po nekoliko nedelja dok laboratorija ne izradi protetičke elemente koji su mu potrebni. Uz CAD/CAM tehnologiju, vreme čekanja na implante se svodi na dane bez umanjenja u kvalitetu. Brža, preciznija i jednostavnija izrada omogućava i smanjenje troškova, što je još jedna prednost digitalizacije i kompjuterizacije u stomatologiji.

Sada kada smo se upoznali sa osnovama, vreme je da upoznamo i glavnog junaka ove priče. Upravo Wieland Zenotec Select mašinu koja je otelotvorenje CAD/CAM benefita.

Tri reči koje je najbolje opisuju jesu: PRECIZNA, KOMPAKTNA i SVESTRANA.

Preciznost ove mašine se ogleda u kompjuterski navođenom sistemu za proizvodnju koji sadrži vrhunski sistem sa pet osovina za simultane operacije, sa svim prednostima automatizovane proizvodnje. SVESTRANOST joj omogućava osam diskova koji sadrže različite materijale za izradu protetike, što stručnjaku daje opciju da upravljanje materijalima inkorporira u samu mašinu, sa vremenom kreirajući na taj način sistem sa preglednom i sveobuhvatnom bazom podataka, koji će za svaku restauraciju odabrati i ubaciti disk koji sadrži adekvatan materijal.

To eliminiše mogućnost ljudske greške, ubrzava proces izrade i čini ga maksimalno preciznim. Zato je moguće i ostaviti mašinu da sama radi tokom noći, dok novi materijali ne predstavljaju problem za ovu SUPER NAPRAVU.

Sve ove mogućnosti znače da je vreme izrade je smanjeno na neverovatna 2 DANA po više nego pristupačnoj ceni, jer upravo to su i prednosti uvođenja novih tehnologija u stomatologiju i zubnu tehniku!

Kada se cela slika sagleda, ako Vam je potrebna stomatološka intervencija pravog superheroja za zube, digitalno je jedini pravi način u današnje vreme. Jer kao što gledanje crno-belog filma ima svoje čari, doživljaj 3D projekcije ne može da se meri, pa tako je i sa Wieland Zanotec Select mašinom, koja na osnovama protetike postavljenim pre mnogo godina, usavršava izradu finalnog proizvoda uz pomoć najsavremenijih metoda, da bi pacijentu pružila vrhunski doživljaj novog osmeha za najkraće vreme.